Autorizare DSP Bucuresti si judetul Ilfov

dspCu toate ca directia de sanatate publica joaca un rol secundar in autorizarea unitatilor de alimentatie publica (dupa DSV), aceasta reprezinta principalul organ de control in ceea ce priveste igiena din unitatile de alimentatie publica. DSP vizeaza pe langa restaurante si alte tipuri de afaceri cum ar fi prelucrarea carnii, a pestelui sau chiar a cabinetelor medicale.

La fel ca si in cazul DSV, societatile comerciale ce doresc sa desfasoare activitati din sfera alimentatiei publice, cabinetelor medicale si nu numai (lista completa aici) trebuie sa depuna un dosar care sa contina mai multe documente. Daca pentru anumite activitati cum ar fi cabinetele medicale procedura este destul de complexa, in cazul restaurantelor si al altor activitati intocmirea dosarului cuprinde doar cateva acte, printre care si o declaratie pe proprie raspundere.

Primarie - Autorizatie de Functionare

Obtinerea autorizatiilor sanitare emise atat de DSP  cat si de ANSVSA reprezinta primii pasi pentru obtinerea autorizatiei de functionare emisa de catre Primarie. Aceasta autorizatie de functionare se emite abia dupa ce se depun toate documentele necesare conform cerintelor legale, iar Primaria o va emite in maxim 30 de zile. Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati!