Autorizare DSV pentru Bucuresti si judetul Ilfov

Autorizatia sanitar-veterinara (autorizatia dsv) reprezinta actul care condiţioneaza functionarea comerciantilor de respectarea legislatiei sanitare veterinare si se emite de catre autoritatea sanitara veterinara in a carei raza teritoriala se afla sediul social si/sau sediile secundare unde comerciantul detine obiective in care se desfasoara activitati supuse autorizarii sanitare veterinare, prin reprezentantul delegat la Biroul unic din cadrul camerei de comert si industrie teritoriale. In Bucuresti, Autoritatea sanitara veterinara este reprezentata de directiile sanitare veterinare ale municipiului Bucuresti (DSV Bucuresti). In judetul Ilfov aceasta autorizatie trebuie obtinuta de la DSV Ilfov. (sursa: legiplus.ro).

autorizare dsv bucuresti In general, autorizatia dsv este obligatorie pentru persoanele juridice ce desfasoara activitati de alimentatie publica.

Pentru a obtine autorizatia de functionare de la Primaria Capitalei (sau a localitatii unde va veti desfasura activitatea), aveti nevoie obligatoriu de autorizatia santiar-veterinara emisa de Directia Sanitar-Veterinara Si Pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

In functie de tipul afacerii pe care vreti sa o deschideti, dosarul ce se va depune la ANSVSA in vederea obtinerii autorizatiei sanitar veterniare va trebui sa contina documente si contracte prin care dovedeti ca ati incheiat contracte cu firme autorizate. Documentele depuse difera in functie de tipul si modul de distribuire a alimentelor (spre exemplu in cazul unui restaurant este necesar un contract cu o firma de colectare ulei uzat, iar pentru un magazin alimentar acest contract este in 90% dintre cazuri inutil intrucat majoritatea magazinelor alimentare nu genereaza ulei uzat).

Primarie - Autorizatie de Functionare

Obtinerea autorizatiilor sanitare emise atat de ANSVSA cat si de DSP reprezinta primii pasi pentru obtinerea autorizatiei de functionare emisa de catre Primarie. Aceasta autorizatie de functionare se emite abia dupa ce se depune dosarul ce contine documentele si contractele necesare, iar Primaria o va emite in maxim 30 de zile. Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati prin formularul existent pe site sau telefonic!