Colectarea uleiului uzat este unul dintre serviciile oferite de noi prin care uleiul alimentar uzat este colectat, iar apoi este reciclat sau distrus prin mijloace agreate de autoritati, mijloace prin care se previne poluarea solului si a surselor de apa.

In Europa, uleiul alimentar uzat reprezinta una din principalele surse ale poluarii apei si solului, un litru de ulei alimentar poluand pana la 1 milion de litri de apa, conform unui studiu realizat de Comisia Europeana. Aruncat pe sol, uleiul duce la degradarea ferilitatii pentru o perioada de pana la 5 ani.

colectare ulei uzatDin punct de vedere legal, orice societate comerciala care genereaza ulei alimentar uzat si/sau alte grasimi este obligata sa aiba incheiat un contract de colectare a uleiului uzat cu o firma autorizata de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

Acest contract, implica faptul ca orice societate comerciala ce detine bucatarie proprie si genereaza deseuri care pot polua sursele de apa si solul trebuie sa isi doteze chiuvetele, masina de spalat vase cu un separator de grasimi. Cateva dintre societatile care genereaza astfel de surse de poluare prin bucataria proprie sunt: restaurante, pizzerii, firme de catering, cafenele, cantine, puburi, hoteluri, producatori industriali de alimente, patiserii, shaormerii si alte fast-food-uri etc.

Tot din punct de vedere legal si societatile ce dispun de parcare proprie, service-uri auto, spalatorii, benzinarii, piete publice, platforme industriale sunt obligate sa detina un  separator de hidrocarburi.

Serviciul de colectare a uleiului uzat este unul periodic, si poate fi oferit in acelasi timp cu serviciul de igienizare separatoare grasimi. Pentru detalii cu privire la contractul de colectare a uleiului alimentar sau nealimentar uzat ne puteti contacta la numarul de telefon afisat pe website sau prin intermediul formularui de contact.

Daca se va semna un contract de prestari servicii in acest sens, veti primi toate documentele oficiale necesare care sa ateste faptul ca o firma specializata si autorizata se ocupa de colectarea uleiului uzat.

Sursă informații: https://ro.wikipedia.org/wiki/Gr%C4%83simi_alimentare_uzate